“Skakač” igra s Rusima povodom Dana Republike Srpske

I bez prostorija “Skakač” korak ispred ostalih
01/01/2021
Maša i Bojan pri vrhu januarske rejting liste BiH
05/01/2021

Škola šaha “Skakač” učestvovaće na međunarodnom onlajn turniru “9. januar – Dan Republike Srpske”, koji će biti odigran u nedjelju, 17. januara 2021, na platformi chessking.com.

Ovo je treće odmjeravanje snaga našeg kluba s prijateljima iz Rusije. Prvi put smo se nadmetali 14. decembra 2019, a potom 18. januara 2020. Turnir koji je dogovoren za maj 2020. otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Početak novog turnira je u 10 sati po lokalnom vremenu (12 sati u Moskvi, 14 sati u Jugorsku), a igrači će imati po 10 minuta za razmišljanje tokom partije i dodatne 3 sekunde za svaki povučeni potez.

Ukupno će biti odigrano 6 kola, tokom kojih će se igrači pojedinačno boriti za plasman, dok će za ekipu biti računata 3 najbolja rezultata njegovih članova.

Najuspješnijim igračima i timovima će biti uručene diplome.

O regularnosti takmičenja brinuće Jevgenij Veniaminovič Votincev i Branko Tomić.

Organizator je Srednja opšteobrazovna škola br. 5 iz Jugorska (Hanti-Mansijski autonomni okrug), a partneri ŠSRS i ŠŠ “Skakač”.

Turnir se, osim obilježavanja Dana Republike Srpske, održava radi jačanja prijateljskih odnosa među mladim šahistima Rusije i Republike Srpske, procesa uvođenja digitalnih tehnologija u šahovsku obuku i igru, kao i popularizacije drevne igre među mladima.

Saradnja se realizuje uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.