Sa dva igrača do 13. mjesta

Neiskorištene šanse Ninkovića na EP u cugeru
16/01/2022
Luka Bosančić na rejting listi za standardni šah
05/04/2022

Na rusko-srpskom onlajn brzopoteznom turniru, organizovanom 9. januara povodom obilježavanja Božića i Dana Republike Srpske, ekipa OŠK Skakač je zauzela 13. mjesto.

Klub su predstavljali Filip Aleksandar Kremenović (5/7) i Nikola Abramović (4/7).

Da ovaj način igre, pored više pozitivnih efekata, ima i minuse, pokazalo se u posljednjem kolu kada Kremenović nije dobio priliku da se bori za pojedinačno treće mjesto, jer nije imao mogućnost odgovara na poteze protivnika! Na kraju, zauzeo je 12. mjesto u konkurenciji 129 igrača, dok je Abramović bio 53.

Ekipe su mogle da budu sastavljene od neograničenog broja igrača uzrasta do 17 godina, ali su se u ukupnom zbiru računala samo tri najbolja rezultata.

U konkurenciji 23 ekipe trijumfovala je Republika Srpska sa 19½ poena, dok je njen član Mirko Šajin bio najuspješniji pojedinac takmičenja, sa svih 7 pobjeda.

Turnir je održan na platformi Chess King, a igrači su na raspolaganju imali po 5 minuta za partiju, kao i 3 sekunde bonusa za svaki povučeni potez.

Organizatori su Srednja škola br. 5 iz Jugorska i Šahovska federacija Sovjetskog okruga Hanti-Mansijskog autonomnog okruga – Jugra (Zapadni Sibir), uz partnere OŠK Skakač i Gambit iz Banjaluke.

Glavni sudija je bio Evgenij Votincev, a pomoćnici Aleksandar Hljibov, Nemanja Šipka i Branko Tomić.