Prva liga RS za omladince od 14. avgusta u Foči

Turnir u Tesliću za nagradni fond od 2.200 KM
14/07/2021
Marko Ninković na 50 odsto u Tesliću
28/07/2021

Prva liga Republike Srpske za seniore, žene i omladince biće održana od 14. do 20. avgusta u Foči.

Igraće se u Studentskom domu “Foča”, a prijave su moguće na dan početka takmičenja do 15 časova. Sat kasnije je predviđena tehnička konferencija, svečano otvaranje u 17 sati, nakon čega će se igrati partije prvog kola.

Ekipe su obavezne da najave nastup i rezervišu smještaj najkasnije do utorka, 10. avgusta.

Ekipa seniora nastupa sa 6 igrača i 4 rezerve, šahistkinje sa 3 takmičarke i 2 rezerve, a omladinci sa 4 igrača i 2 rezerve. Za ekipu seniora u jednom meču mogu nastupiti najviše dva, a za ekipu šahistkinja i omladinaca po jedan stranac.

U Prvoj ligi RS za seniore, koja će trajati 7 dana, sistem takmičenja i broj kola će zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Tempo igre je 90 minuta po igraču za partiju uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez.

Odluka o sistemu takmičenja i tempu igre kod omladinaca i žena biće donesena na tehničkoj konferenciji na osnovu broja prijavljenih ekipa.

Po tri prvoplasirane ekipe u sve tri konkurencije dobijaju pehare i medalje. Takođe, najuspješniji takmičari po tablama će dobiti prigodne nagrade.

Ekipe na ime kotizacije uplaćuju sljedeće iznose:

  • seniori: 200 KM;
  • žene: 100 KM;
  • omladinci: 70 KM.

Za učesnike i pratioce smještaj je obezbijeđen u Studentskom domu “Foča”, uz cijenu jednodnevnog punog pansiona po osobi, u dvokrevetnim sobama, u iznosu od 48,50 KM (u cijenu su uračunati prijava, boravišna taksa i osiguranje).

Organizator je Šahovski savez RS, dok će o tehničkim detaljima brinuti OŠK “9. januar” iz Foče.