Marku Ninkoviću nagrada za najboljeg omladinca

Vukić odigrao simultanku na jubileju
17/12/2021
Bojan Maksimović u društvu šahovskih velikana
21/12/2021

Marko Ninković, član OŠK Skakač, nagrađen je kao najbolji omladinac na 2. memorijalnom turniru “Miladin Simić”, održanom 5. decembra u Banjaluci.

On je u konačnom plasmanu zauzeo 10. mjesto, sa 6 poena iz 9 partija igranih po ubrzanom tempu – 10 minuta po igraču plus bonus od 5 sekundi za svaki povučeni potez.

Drugi naš predstavnik na ovom turniru, organizovanom i u čast Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Aleksa Ninković, osvojio je 3½ poena, što mu je bilo dovoljno tek za 42. poziciju.

Trijumfovao je Daniel Milekić, banjalučki FIDE majstor, ispred velemajstora Milana Vukića i FIDE majstora Zorana Popovića.

U restoranu Narodne skupštine RS okupilo se 60 šahista is Srbije, Danske i BiH, među kojima su bili po jedan velemajstor i međunarodni majstor, te 4 FIDE majstora.

Prvi potez u partiji Vukić – Vučić povukla je Danka Simić.

Tabelu možete pogledati ovdje.

Podijeljeno je 8 redovnih nagrada (prema plasmanu), kao i 15 specijalnih nagrada. Tri prvoplasirana učesnika su dobila pehare i medalje, a najboljih 8, te najuspješniji takmičar s invaliditetom, diplome.

Turnir je održan u organizaciji ŠKI Balkan 1926. Direktor turnira je Božidar Simić, dok je sudio Nemanja Šipka, uz pomoć Vladislava i Vladana Pejića.