Marko Ninković na 50 odsto u Tesliću

Prva liga RS za omladince od 14. avgusta u Foči
17/07/2021
Maksimović u plusu na VM turniru u Beču
30/07/2021

Hrvatski velemajstor Mladen Palac pobjednik je Prvog međunarodnog šahovskog turnira “Teslić 2021”, održanog 25. jula u ovom gradu.

On je sakupio 7½ poena iz devet partija, ostavivši četiri najbliža pratioca na pola koraka iza sebe.

Škola šaha “Skakač” je imala dva predstavnika, braću Marka i Aleksu Ninkovića. Marko je ostao na granici od 50 odsto osvojenih poena, što mu je donijelo 42. mjesto, dok je Aleksa imao 3 poena na kontu, pa je takmičenje završio na 72. poziciji.

Turnir u organizaciji ŠK Mat je otvorio Milan Miličević, načelnik Teslića, povlačenjem prvog poteza.

U bašti nekadašnjeg restorana “Park” nastupila su 84 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Danske, Italije i BiH. Među njima je bilo po pet velemajstora i međunarodnih majstora, te osam muških i jedan ženski FIDE majstor.

Igrači su na raspolaganju imali po 10 minuta za razmišljanje i dodatnih 5 sekundi za svaki povučeni potez.

Konačnu tabelu možete da pogledate ovdje.

Podijeljeno je 12 novčanih nagrada po plasmanu i 9 specijalnih nagrada. Najuspješniji domaći šahisti su Marko Lipovčić i Dušan Marković, najbolji kadet Maksim Savanović, najuspješnija kadetkinja Maša Babić, najbolje plasirana šahistkinja Milana Babić, najbolji veteran Emir Dizdarević, najbolji igrač sa rejtingom do 2.100 poena Vladimir Subotić, najbolji igrač sa rejtingom do 1.800 poena Stefan Trkulja, a najuspješniji šahista bez rejtinga Meho Đogić.

Direktor turnira je Borislav Predojević, koji je ujedno zatvorio šahovsku manifestaciju, a sudio je Mirza Miralem, arbitar međunarodnog ranga iz Sarajeva.