I bez prostorija “Skakač” korak ispred ostalih

Prednosti i mane igranja na Internetu
27/12/2020
“Skakač” igra s Rusima povodom Dana Republike Srpske
03/01/2021

Ako nešto treba zadržati od prethodne gradske vlasti, to je sistem kategorizacije sporta, ali s dodatnim poboljšanjem.

Klubovima koji su u drugoj kategoriji Grad mora obezbijediti prostor za trening, kao vid nagrade i podrške za daljnji razvoj.

Škola šaha “Skakač”, kao najbolja u BiH posljednjih godina, više puta je pokušavala da izmoli adekvatan prostor u Banjaluci. Bezuspješno.

Kako bi se zadovoljila forma, nuđene su nam uglavnom male ili potpuno devastirane prostorije, u koje ne bi stalo ni pola našeg “pogona”. Pri tome, vidimo da se one olako dodjeljuju čak i onima koji se ne mogu pohvaliti opipljivim rezultatima.

Da su oni koji odlučuju o dodjeli prostorija razmišljali dalje od mandata, Banjaluci bismo vratili trostruko. Da je Banjaluka i drugima bila, bar upola, u srcu kao nama, ne bi u “Skakaču” ponikla “samo” dva FIDE majstora, jedan olimpijski reprezentativac, ne bismo “samo” 6 puta bili ekipni omladinski šampioni RS, ne bismo u evropskom kadetskom šahu zastali na vratima Top 10 igrača…

Uravnilovka u bilo kojoj sferi života, pa tako i u sportu, ne može donijeti ništa dobro. S obzirom da smo u proteklih 10 godina prošli od žestokih sukoba, u vrijeme stolovanja Dragoljuba Davidovića i Slobodana Gavranovića, do odlične saradnje s Odjeljenjem za sport u Gradskoj upravi Banjaluka, želimo da vjerujemo kako ćemo u drugu dekadu svog postojanja, od 14. decembra, krenuti sa novim elanom, novim idejama i konkretnijom podrškom.

Škola šaha “Skakač” je, to se pokazalo i do sada, i bez prostorija uvijek korak ispred konkurencije.