Bojan Maksimović među nagrađenima u Velikom Gradištu

Škola šaha Skakač ubire plodove svog rada
20/06/2021
Bojan i Maša Maksimović na openu za pamćenje
10/07/2021

Jedini predstavnik BiH na brzopoteznom openu “Srebrno jezero” u Velikom Gradištu (Srbija) 27. juna bio je banjalučki FIDE majstor, a uskoro i novi inter, Bojan Maksimović.

U konkurenciji 70 šahista iz 9 država on je osvojio 4. mjesto sa 7 poena iz 9 partija. Pretrpio je dva poraza, od FM Stefana Tadića, pobjednika na turniru, i velemajstora Alekse Strikovića, ali i savladao kazahstanskog intera Denisa Mahneva.

U Košarkaškom kampu “Teodosić” nastupili su, između ostalih, 4 igrača s najvišom titulom, 3 intera, te 6 muških i 2 ženska FIDE majstora.

Igrači su na raspolaganju imali po 3 minute za razmišljanje tokom partije, uz dodatne 2 sekunde za svaki povučeni potez.

Tabelu možete da pogledate ovdje.

Podijeljeno je 5 novčanih nagrada po plasmanu, kao i 2 specijalne.

Direktor turnira, koji je organizovao ŠK VGSK u pauzi opena koji se igra po standardnom tempu, bio je Slobodan Đukić, a sudili su Dragan Babić, Tijana i Marija Petrović.

Veliko Gradište se nalazi na granici sa Rumunijom i broji oko 6.000 stanovnika. Ovo malo mjesto već 14 godina, u cilju promocije turističkih potencijala, organizuje turnire koji okupljaju veliki broj igrača s međunarodnim titulama iz različitih dijelova svijeta.

Šahovski klub VGSK, inače, postoji od 1971. godine i član je Druge lige Centralne Srbije – grupa Istok.